top of page

MARTIJN DEKKER

VAKGEBIEDEN: Politiek – Wetenschap – Onderwijs – Media

THEMA'S: Mens & Maatschappij – Diversiteit – Veiligheid – Gelijkwaardigheid & Rechtvaardigheid – Bestuur, Beleid & Politiek – Activisme

INZETBAAR: Moderator – Lezingen – Dagvoorzitter – Workshops – Panellid – Interviewer

TALEN: Nederlands - Engels 

“Ik hou van kennisuitwisseling.

Er is niets inspirerender dan met mensen praten over zaken die je zelf interessant vindt”

Martijn Dekker (Haarlem, 1981) is politiek antropoloog en werkt als docent “Conflictstudies” aan de Universiteit van Amsterdam. Hij deed onderzoek naar geweldloos verzet en activisme en naar de manieren waarop veiligheid georganiseerd kan worden, met name in situaties waarin mensen geconfronteerd worden met conflict.

In zijn onderwijs, voor zowel bachelor- als masterstudenten, komen allerlei thema’s aan bod, waaronder sociale ongelijkheid, veiligheidsstudies, gender, racisme, nationalisme, ontwikkeling en sociale bewegingen.

Naast onderwijs aan de universiteit geeft hij regelmatig lezingen voor uiteenlopende gezelschappen, zoals non-profitorganisaties, middelbare scholieren, kerkgemeenschappen, politieke verenigingen, studiegenootschappen en activisten.

Er verschijnen geregeld opiniestukken van zijn hand in diverse (online) media.

In 2014 werd hij verkozen tot Docent van het Jaar van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen, van de Universiteit van Amsterdam, vooral vanwege zijn openheid, het aanstekelijke enthousiasme waarmee hij mensen stimuleert en aan het denken zet, en zijn gave om complexe kwesties op een toegankelijke manier uiteen te zetten.

Wilt u Martijn een aanvraag sturen?

Vul dit formulier in.

Bedankt! Bericht verzonden.

bottom of page